Polityka prywatności (RODO)

Zmiana zasad przetwarzania danych osobowych

Szanowny Użytkowniku

Zmiana zasad przetwarzania danych osobowych

Ze względu na zmiany w przepisach dotyczących ochrony danych osobowych, przedstawiamy zaktualizowane informacje w zakresie przetwarzania Twoich danych w związku z rejestracją na naszym portalu http://wegielekotec.pl/

Przypominamy, że administratorem Państwa danych jako użytkowników portalu wegielekotec.pl jest SUEK Polska spółką z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Gdańsku przy ul. Arkońska 6, Budynek A2 80-387 Gdańsk, zarejestrowaną w Sądzie Rejonowym Gdańsk-Północ w Gdańsku, Numer KRS 0000286106, VII Wydział Gospodarczy KRS, NIP 583 298 77 98, z kapitałem zakładowym 10.000.000 PLN

Możesz skontaktować się z nami w następujący sposób:

  • listownie: SUEK Polska spółką z ograniczoną odpowiedzialnością adres: ul. Arkońska 6, Budynek

    A2 80-387 Gdańsk

  • e-mailem na adres: dane@suekag.com

  • telefonicznie +48 58 321 82 10

    Od 25 maja 2018 roku przysługuje Ci prawo dostępu do danych, ich poprawiania, żądania ich usunięcia, ograniczenia przetwarzania oraz prawo do przenoszenia danych.
    Jeżeli przetwarzanie danych budzi Twoje wątpliwości, możesz wnieść skargę do organu nadzorczego.

    Przypominamy również, że przetwarzamy Twoje dane w celach

1. Związanych z działaniem portalu http://wegielekotec.pl/

  1. Wykonania umowy o założenie konta w portalu w celu umożliwienia składania zamówień

  2. marketingowym, realizowanym na podstawie opcjonalnej, dodatkowej zgody za pomocą wiadomości wysyłanych na Twój adres e-mail,

  3. jeżeli w wyniku zamówienia w portalu http://wegielekotec.pl/dokonujesz zakupu, przetwarzamy Twoje dane, aby zrealizować zawieraną przez nas umowę sprzedaży i dostarczyć Ci zamówiony towar lub umożliwić jego odbiór oraz wystawić fakturę VAT lub paragon oraz dostarczyć Ci węgiel na wskazany adres.

Podanie danych w portalu jest dobrowolne, ale niezbędne, by założyć, utrzymywać konto i dokonywać zakupu na portalu wegielekotec.pl

Twoje dane przetwarzamy na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b Rozporządzenia 2016/679 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) – dalej: RODO.

Jeżeli wyraziliście lub wyrazicie Państwo zgodę na otrzymywanie komunikatów marketingowych również na

Państwa adres e-mail, to podstawą prawną jest także art. 10 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną oraz art. 172 ustawy Prawo telekomunikacyjne.

Pani/Pana dane osobowe będą przekazywane:
a) dostawcom systemów informatycznych i usług IT,
b) podmiotom świadczącym na rzecz SUEK POLSKA usługi niezbędne do wykonania zawieranej z Panią/Panem umowy, takie jak firmy przewozowe, podmiotom windykującym należności, świadczącym usługi prawne, analityczne i marketingowe,
c) operatorom pocztowym i kurierom,
d) bankom w zakresie realizacji płatności,
e) organom uprawnionym do otrzymania Pani/Pana danych na podstawie przepisów prawa,
f) odbiorcom: SUEK LTD z siedzibą na Cyprze, SUEK JSC z siedzibą w Rosji (dostęp do przetwarzanych danych mają podmioty z siedzibą w państwach trzecich, czyli poza Europejskim Obszarem Gospodarczym).

Dane w ramach portalu wegielekotec.pl przetwarzamy przez czas:

  1. Trwania umowy o założenie konta w portalu oraz czas niezbędny do wykazania wykonania tej umowy, czyli długość terminu przedawnienia roszczeń;

  2. Niezbędny dla realizacji obowiązków księgowych związanych z odrębnymi przepisami prawa, a także przez czas odpowiadający długości terminu przedawnienia roszczeń związanych z zakupionym towarem, jeżeli dokonasz zakupu w SUEK Polska sp. z o.o.;

  3. Prowadzenia działań marketingowych przez nas albo do odwołania zgody na wysyłanie takich wiadomości. Odwołanie przez Ciebie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania przed jej wycofaniem.

W związku ze zmianami w przepisach dotyczących ochrony danych osobowych, ww. regulaminy zostały odpowiednio zaktualizowane. Zmiany obowiązują od 25 maja 2018 r.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl